Betyár világ Tibor Troszt

ISBN:

Published:

Hardcover

168 pages


Description

Betyár világ  by  Tibor Troszt

Betyár világ by Tibor Troszt
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | 168 pages | ISBN: | 10.42 Mb

A történelmi korrajz Somogy históriájának egy kevésbé. ismert fejezetét idézi fel. A történet előterében az 1800. évi inszurrekció - a Napóleon elleni nemesi felkelés - megyei balsikere rajzolódik ki, mely lázadáshoz, majd véres megtorláshozMoreA történelmi korrajz Somogy históriájának egy kevésbé. ismert fejezetét idézi fel. A történet előterében az 1800.

évi inszurrekció - a Napóleon elleni nemesi felkelés - megyei balsikere rajzolódik ki, mely lázadáshoz, majd véres megtorláshoz >vezetteháttérbőlszerepeltetésével<. Ugyanakkor mód nyílik a polgárosodó Kaposvár szellemiségének, polgárai szellemiségének az érzékeltetésére is.Ezekkel a sorokkal ajánlotta figyelmembe 1994-ben könyvét a szerző, amelynek másfél évtizeddel megszületése után, kései, posztumusz megjelenésekor, 2009-ben sem írhatnánk pontosabb, találóbb, figyelemkeltőbb sorokat erről az olvasmányos, érdekes regényes újságról.

Legfeljebb azt tehetjük hozzá, hogy a Betyár világot olvasva rádöbbenünk: az újságíró, a színikritikus, a különböző publicisztikai műfajok igényes művelője irodalmár is volt a javából. Troszt Tiborban ugyanis a kiváló íráskészség, a széles körű műveltség, a történelmi érdeklődés irodalmi tehetséggel is párosult. A Sors azonban méltánytalanul bánt vele. 2007-ben bekövetkezett elhunyta következtében tehetsége a maga teljességében és gazdagságában sajnos nem bontakozhatott ki. Ám könyve a fiatalok és az idősebb nemzedék érdekfeszítő, tanulságos, hasznos olvasmánya lehet.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Betyár világ":


sjaland.eu

©2011-2015 | DMCA | Contact us